Fogszabályozás

Fogszabályozás az egészségért és szépségért gyermekek és felnőttek részére

Fogszabályozás az egészségért

Tudta Ön, hogy a fogszabályozó kezelések igen nagy százalékában nem azért dönt a páciens és a kezelőorvos a fogszabályozás mellett, mert a páciens szebb mosolyra vágyik?

A fogszabályozás nem csak esztétikai kezelés. A fogszabályozó viselésének lényege, hogy lehetőséget ad a fogak helyén és helyzetén változtatni, így megoldást kaphatunk különféle problémák vagy panaszok kezeléséhez.

Fogszabályozás segítségével orvosolhatók bizonyos harapási rendellenességek, melyek az állkapocs ízület túlterhelődéséért, és igen kellemetlen tünetek (fejfájás, nyakfájás, fülzúgás, szájzár) kialakulásáért lehetnek felelősek.

Amikor hiányzó fogak pótlását tervezzük, gyakran szembesülünk nehezen megoldható helyzetekkel. Például akkor, amikor egy hiányzó fog helyén a rés már valamelyest bezárult, és már csak egy fél fognak maradt hely. Ilyen esetekben fogszabályozás segítségével helyet teremthetünk a fogpótlásnak.

A torlódások megszüntetése a fogazatban, vagy a rések bezárása a fogak között jár ugyan esztétikai előnyökkel is, ám azt is fontos tudni, hogy a szabályozott fogazat tisztítása sokkal könnyebb, így sok jövőbeni fogászati probléma megelőzhető fogszabályozó kezelés segítségével.

Fogszabályozás a szépségért

Az arc megjelenésének harmóniájához jelentősen hozzájárul a mosoly, a fogazat külleme. A páciensek többségét nem feltétlenül zavarja egy harapási rendellenesség vagy az, hogy a normálisnál nehezebben tisztíthatóak a fogai. Ha azonban esztétikailag nem elégedettek azzal a képpel, ami a tükörből visszamosolyog rájuk, már igen komoly hatással lehet az életminőségükre. Ez az elégedetlenség gyakran vezet önbizalom problémákhoz, a páciensek nem mernek felszabadultan nevetni, mosolyogni.

A fogszabályozó kezelések esetében a funkció és az esztétika kéz a kézben jár – a rendezett, szabályos fogazat az egészség és a szépség szempontjából egyaránt kívánatos cél.

Rendelőnkben elérhetők kivehető, rögzített és láthatatlan sínes fogszabályozó készülékek. Minden esetben a páciens igényei és orvosi meglátásaink szerint választjuk ki a kívánt fogmozgatás elérésére legalkalmasabbnak ítélt fogszabályozó készüléket. 

Fogszabályozás felnőtteknek

Napjainkra már teljesen megdőlt az a szemlélet, miszerint a fogszabályozás a gyermekeknek való. Ez egyrészt szakmailag sem valós, hiszen -ahogy fentebb is írtuk- számos funkcionális problémára lehet hatékony megoldás a fogszabályozó viselése.

Ezen kívül a felnőttek már saját motivációjukból választják a fogszabályozó kezelést, ennek megfelelően általában a legfegyelmezettebb, leglelkesebb és legegyüttműködőbb páciensek a felnőttek közül kerülnek ki.

További jó hír, hogy a fogszabályozásnak nincs felső korhatára! Az állcsontok életünk végéig megőrzik képességüket arra, hogy alakuljanak, átépüljenek a megfelelő erők hatására. Természetesen ettől még lehetnek korlátai a fogszabályozó kezelésnek. Meglévő implantátumok mozgatása például nem lehetséges.

Azoknak a felnőtt pácienseknek is megfelelő megoldást nyújthatunk, akik munkakörüknél fogva gyakran beszélnek közönség előtt, vagy szerepelnek fotókon, videófelvételeken.

A modern fogszabályozó készülékek mindegyike elérhető esztétikus kivitelben is, amely igen diszkrét megjelenést biztosít a viselőjének.

Fogszabályozás gyermekeknek

Kisgyermekkorban, amikor az első tejfogak előtörnek, nagy szerepe van az állcsontok növekedésében, fejlődésében bizonyos szokásoknak. A cumizás, ujjszopás vagy például a szájlégzés olyan rossz szokások, amelyek kedvezőtlenül befolyásolják ezt a folyamatot.

Később, a fogváltás időszakában is számos olyan dolog történhet, mely a későbbiekben már csak igen hosszadalmas kezeléssel válik orvosolhatóvá. Ilyen lehet egy-egy kihullani nem akaró tejfog, vagy olyan maradó fogak, melyek nem képesek előtörni a csontból.

Természetesen nem minden gyermeknek van szüksége fogszabályozásra, de fontos az, hogy amennyiben igen, azt minél korábban észrevegyük. Egészen pici korban például a megfelelő eszközök (trainerek) alkalmazásával lehetőség van edzeni az arc, az ajkak és a nyelv izomzatát oly módon, hogy későbbiekben szükségtelenné váljon a fogszabályozó készülék viselése.

A szülők számára a legfontosabb tanácsunk az, hogy gyermekükkel már a tejfogak előtörése után látogassanak el fogszabályozó szakorvoshoz, hogy figyelemmel kísérhessük a gyermek fejlődését, és a megfelelő eszközökkel – szükség esetén – támogathassuk azt.

Dr. Hetesi Dóra Smartdent

Kezelő orvos

Dr. Hetesi Dóra Smartdent

Dr. Hetesi Dóra

Szakterülete:

Fogszabályozás és szájhigiénés kezelések

Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Az első konzultáció ingyenes. Ezt követően rugalmas árképzés, megfizethető árak, az időpontok pontos betartása és rugalmasság várja Önt.

Töltse ki az űrlapot és visszahívjuk, vagy hívjon minket telefonon!

Telefon

+36 20 941 5458


  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

  Hűséges pácienseink a mi védjegyünk

  Dr. Csóka Istvánhoz járok, nagyon kedves és precíz. Ami számomra különösen megnyugtató, végig vezeti hogy mi fog történni a beavatkozás előtt, alatt és után. Mindent köszönök. 🙏

  Kolozsvári Anita

  Szakszerű, empatikus, szinte fájdalommentes kezelés korrekt áron (dr. Tóth Valéria kezelt)

  Schützenhoffer Dániel

  Great people, great customer service. I can’t describe how incredible experience I had with Dora and her mother. They were so caring, understandable. I would totally recommend them and will go again if I had the chance. Big hug to Smart Dent family!

  Bilall El Amrii

  Dr. Tóth Valériánál jártam általános fogászati vizsgálaton, rendkívül professzionális volt és szuper kedves, rengeteg jó tanáccsal látott el, ezért jó szívvel ajánlom.

  Palkó Dóra

  A legjobb fogorvos a városban. 25 éve járok Dr Tóth Valériához kedves empatikus profi és sosem fáj a kezelés.

  Kuhajda Ákos

  Kb 20 éve járok ide. Imádom! Profi, kedves, korrekt fogorvos! Nem fáj. Ügyes és paciensközpontú.

  Hopp Zsuzsa

  Outstanding professionals who make a difference! The perfect choice for everyone wanting quick, painless and professional care. These people are truly devoted to their work. Highly recommend them 👍 the result is your relieved and radiant smile.

  KH

  Elérhetőségeink

  Cím

  1052 Budapest, Petőfi tér 3., V. emelet/23

  Telefon

  +36 20 941 5458

  E-mail

  info@smartdent.hu

  Facebook

  @smartdentkft

  Kezeléseink

  Szájsebészet

  Fogszabályozás

  Fogpótlások

  Esztétikai kezelések

  Dentálhigiénia

  Radiológia

  Megközelítés