Fogpótlások

Rögzített fogpótlások, implantátumokra rögzített, kivehető,  illetve kombinált megoldások

Miért fontos az elveszett fogak pótlása?

fogpot-miert-fontos

Bár a fogak elvesztése az esetek többségében elkerülhető, megelőzhető, számolnunk kell azzal a lehetőséggel is, hogy ez valamilyen okból kifolyólag nem sikerül.
Egy fog elvesztése némelyik pácienst kifejezetten megviseli, mások nem tulajdonítanak neki nagyon nagy jelentőséget, kiváltképp ha a foghiány nem látványos helyen keletkezik.

A foghiányokat még akkor is komolyan kell venni, ha esztétikailag nem zavaró a páciens számára, hiszen számos kellemetlen következmény adódik abból, ha egy kihúzott fogat hosszú ideig nem pótoltatunk.

Már egyetlen fog hiánya is érinti a rágóapparátus egészét, hiszen felborul a korábbi egyensúlyi állapot. Ez a megmaradt fogak elmozdulásához, túlterhelődéséhez, az állcsont leépüléséhez vezethet. Több hiányzó fog esetén már a rágás is nehezítetté válik, és akár emésztési problémák is kialakulhatnak. A hiányzó fogak pótlása tehát mind a fogazat, mind az általános egészség szempontjából fontos, és nem érdemes halogatni.

Milyen fogpótlásokat készítünk?

Rendelőnkben a fogpótlások igen széles skálája érhető el. Törekszünk arra, hogy pácienseink számára alternatívákat is bemutathassunk, amikor fogpótlást tervezünk a részükre. Az egyes megoldások eltérnek egymástól tartósságukat, kényelmességüket és küllemüket tekintve is csakúgy, mint a költségvonzatukban. Azt azonban általánosságban kijelenthetjük, hogy bármilyen fogpótlás jobb a fogpótlás hiányánál!

Fogpótlások tervezésénél mindig többféle tényezőt veszünk figyelembe. A legfontosabbak természetesen az orvos-szakmai szempontok, más szóval az, hogy melyik megoldás szolgálja legjobban páciensünk egészségét. Ezt követik olyan gyakorlati szempontok, mint a fogpótlás ára, az elkészítéshez szükséges idő, a kényelem és természetesen az esztétika. Közös gondolkodás során igyekszünk kiválasztani azt az eljárást, amely a páciens számára a legkedvezőbb eredményt nyújtja mindezen tényezők figyelembe vételével.

A SmartDent fogászaton elérhetők hagyományos, rögzített fogpótlások (hidak és koronák), implantátumokra rögzített fogpótlások, kivehető fogpótlások, valamint kombinált megoldások is.

A fogpótlások során az esetleges gyulladások csökkentése és a sebgyógyulás elősegítése érdekében innovatív lágylézer készüléket használunk.

Melyik fogpótlás a legjobb?

A fogorvoslás jelenlegi állása szerint mind funkcionális, mind esztétikai szempontból a legjobb fogpótlások azok, melyeket implantátumokhoz rögzítünk. Ez azonban nem minden páciens számára optimális, hiszen az elkészítésük időigényesebb a többi fogpótláshoz képest, ráadásul bizonyos páciensek tartanak a beültetéssel járó beavatkozástól. Más esetekben (például elvékonyodott állcsontok esetén) nem is kivitelezhető biztonsággal ez a fajta kezelés.

A rögzített fogpótlásokat saját fogakon is lehetséges elhorgonyozni, amennyiben megfelelő számú és állapotú fog található még a szájban. Ez kényelmes és esztétikus módja a fogak pótlásának, kiváltképpen akkor, ha fémmentes kivitelben készítjük el a pótlást. Ugyanakkor együtt jár a természetes fogak lecsiszolásával, mely nem visszafordítható folyamat és bizonyos esetekben rövidítheti a fogak várható élettartamát.

Klasszikus, kivehető fogpótlások készítése azért előnyös, mert szinte minden páciens számára nyitott ez az opció, ráadásul ez a lehető legköltségkímélőbb megoldás is. Ugyanakkor a kivehető fogpótlásokhoz a hozzászokás lényegesen tovább tart és az életvitelt is nagyobb mértékben érinti a használatuk, mint bármely más fogpótlás esetében.

Látható tehát, hogy a fogpótlások minden fajtájának számos előnye és hátránya van. A SmartDent rendelőnél a kiváló minőségű fogpótlások elkészítése mellett arra is törekszünk, hogy pácienseinket segítsük a legjobb döntés meghozatalában!

Dr Tóth Valéria Smartdent

Kezelő orvos

Dr Tóth Valéria Smartdent

Dr. Tóth Valéria

Szakterülete:

 • fogpótlások készítése
 • konzerváló fogászati kezelések
 • implantológia
 • esztétikai fogászat
 • szájhigiénia

Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Az első konzultáció ingyenes. Ezt követően rugalmas árképzés, megfizethető árak, az időpontok pontos betartása és rugalmasság várja Önt.

Töltse ki az űrlapot és visszahívjuk, vagy hívjon minket telefonon!

Telefon

+36 20 941 5458


  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

  Hűséges pácienseink a mi védjegyünk

  Dr. Csóka Istvánhoz járok, nagyon kedves és precíz. Ami számomra különösen megnyugtató, végig vezeti hogy mi fog történni a beavatkozás előtt, alatt és után. Mindent köszönök. 🙏

  Kolozsvári Anita

  Szakszerű, empatikus, szinte fájdalommentes kezelés korrekt áron (dr. Tóth Valéria kezelt)

  Schützenhoffer Dániel

  Great people, great customer service. I can’t describe how incredible experience I had with Dora and her mother. They were so caring, understandable. I would totally recommend them and will go again if I had the chance. Big hug to Smart Dent family!

  Bilall El Amrii

  Dr. Tóth Valériánál jártam általános fogászati vizsgálaton, rendkívül professzionális volt és szuper kedves, rengeteg jó tanáccsal látott el, ezért jó szívvel ajánlom.

  Palkó Dóra

  A legjobb fogorvos a városban. 25 éve járok Dr Tóth Valériához kedves empatikus profi és sosem fáj a kezelés.

  Kuhajda Ákos

  Kb 20 éve járok ide. Imádom! Profi, kedves, korrekt fogorvos! Nem fáj. Ügyes és paciensközpontú.

  Hopp Zsuzsa

  Outstanding professionals who make a difference! The perfect choice for everyone wanting quick, painless and professional care. These people are truly devoted to their work. Highly recommend them 👍 the result is your relieved and radiant smile.

  KH

  Elérhetőségeink

  Cím

  1052 Budapest, Petőfi tér 3., V. emelet/23

  Telefon

  +36 20 941 5458

  E-mail

  info@smartdent.hu

  Facebook

  @smartdentkft

  Kezeléseink

  Szájsebészet

  Fogszabályozás

  Fogpótlások

  Esztétikai kezelések

  Dentálhigiénia

  Radiológia

  Megközelítés