Esztétikai fogászat

Kerámia héjakkal és fogfehérítéssel bárkinek lehet gyönyörű a mosolya!

Mikor alkalmazható a kerámia héj?

esztétika-héjak

A héjak az esztétikai fogászat csúcsát jelentik, melyekkel szinte bárkinek lehet gyönyörű, hollywoodi mosolyt varázsolni. Elsősorban akkor szoktuk javasolni

 • ha a fogak elszíneződtek, vagy szimplán fehérebb fogakra vágyik a páciens;
 • ha rések vannak a fogak közt, vagy rendezetlen a fogsor, és azonnali megoldást keres a páciens anélkül, hogy egy hosszabb ideig tartó fogszabályozásba belevágni
 • ha a fogak formáján szeretne a páciens változtatni (leginkább apró fogak, vagy erőteljes ínymosoly esetén)

A héjaknak két fajtája van: ún. direkt héj és a kerámia héj (a köztudatban porcelán héjként ismert). Rendelőnkben a fogtechnikus kolléga bevonásával készülő kerámia héjakkal dolgozunk. Ebben az esetben a lenyomatvételt követően a fogtechnikai labor munkatársai készítik el a kívánt színű, formájú és méretű héjakat.

Rendelőnkben elérhető a prémium Lumineers kerámia héj, mely a legkedveltebb kerámia héj a világon. Kiemelkedő esztétikuma abban rejlik, hogy digitálisan úgy tervezték, hogy ultra-vékony legyen (kontaktlencse vékonyságú), így tökéletesen alkalmazható a fogakon. A hagyományos (direkt) héjak általában vastagabbak és az egészséges fogszerkezet agresszívabb és visszafordíthatatlan eltávolítását igénylik. Ezzel szemben a minimál-invazív Lumineers technika kiküszöböli az injekciók és ideiglenes héjak szükségességét.

Mikor ajánlott a fogfehérítés?

esztétika-fehérítés

A másik igazán kedvelt esztétikai kezelésünk a fogfehérítés. Ma már ez is rutin ejárásnak számít, ami igen kedvelt fiatalabb és idősebb pácienseink körében egyaránt. Két fajta kezelés típus közt választhatnak pácienseink: otthoni és rendelői fogfehérítés. Hogy melyiket ajánljuk, az leginkább a páciens fogazatától, étkezési és szájápolási rutinjától függ.

A rendelői fogfehérítés hatékonyabb és kontrolláltabb. Általában megelőzi egy fogkőeltávolítás, és homokfúvás, mely már önmagában eltávolítja az ételek és italok okozta elszíneződéseket. Éppen ezért ezt fogfehérítés előtt mindig javasoljuk.

Gyakran felmerülő kérdés, hogy károsítja-e a fogfehérítés a fogzománcot. A jó hír az, hogy a mai innovatív anyagoknak és technikáknak közönhetően a fogfehérítés minimális terhelést jelent a fogak számára. A kontrollált, rendelői kezelés biztonságosabb és adott esetben alaposabb is lehet, de otthoni fogfehérítéssel is gond nélkül elérhető a 3-4 árnyalattal fehérebb mosoly.

Egyetlen fog fehérítése is lehetséges, ebben az esetben sebészi dióda lézert használunk, mely a ma elérhető egyik leghatékonyabb és legsokoldalúbb orvosi eszköz.

Dr Tóth Valéria Smartdent

Kezelő orvos

Dr Tóth Valéria Smartdent

Dr. Tóth Valéria

Szakterülete:

 • fogpótlások készítése
 • konzerváló fogászati kezelések
 • implantológia
 • esztétikai fogászat

Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Az első konzultáció ingyenes. Ezt követően rugalmas árképzés, megfizethető árak, az időpontok pontos betartása és rugalmasság várja Önt.

Töltse ki az űrlapot és visszahívjuk, vagy hívjon minket telefonon!

Telefon

+36 20 941 5458


  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

  Hűséges pácienseink a mi védjegyünk

  Dr. Csóka Istvánhoz járok, nagyon kedves és precíz. Ami számomra különösen megnyugtató, végig vezeti hogy mi fog történni a beavatkozás előtt, alatt és után. Mindent köszönök. 🙏

  Kolozsvári Anita

  Szakszerű, empatikus, szinte fájdalommentes kezelés korrekt áron (dr. Tóth Valéria kezelt)

  Schützenhoffer Dániel

  Great people, great customer service. I can’t describe how incredible experience I had with Dora and her mother. They were so caring, understandable. I would totally recommend them and will go again if I had the chance. Big hug to Smart Dent family!

  Bilall El Amrii

  Dr. Tóth Valériánál jártam általános fogászati vizsgálaton, rendkívül professzionális volt és szuper kedves, rengeteg jó tanáccsal látott el, ezért jó szívvel ajánlom.

  Palkó Dóra

  A legjobb fogorvos a városban. 25 éve járok Dr Tóth Valériához kedves empatikus profi és sosem fáj a kezelés.

  Kuhajda Ákos

  Kb 20 éve járok ide. Imádom! Profi, kedves, korrekt fogorvos! Nem fáj. Ügyes és paciensközpontú.

  Hopp Zsuzsa

  Outstanding professionals who make a difference! The perfect choice for everyone wanting quick, painless and professional care. These people are truly devoted to their work. Highly recommend them 👍 the result is your relieved and radiant smile.

  KH

  Elérhetőségeink

  Cím

  1052 Budapest, Petőfi tér 3., V. emelet/23

  Telefon

  +36 20 941 5458

  E-mail

  info@smartdent.hu

  Facebook

  @smartdentkft

  Kezeléseink

  Szájsebészet

  Fogszabályozás

  Fogpótlások

  Esztétikai kezelések

  Dentálhigiénia

  Radiológia

  Megközelítés