Fogszabályozás

A fogszabályozás célja a szép és esztétikus mosoly létrehozása, és ezáltal az önbizalom növelése mellett a jól funkcionáló, egészséges fogazat kialakítása, és a rendellenességek megelőzése. A torlódott fogazatban a nehezebb tisztíthatóság miatt gyakrabban fordul elő fogszuvasodás, a harapási rendellenességek pedig állkapocsízületi panaszokat is okozhatnak, illetve csökkenthetik a rágás hatékonyságát, ugyanúgy, mint a megdőlt fogak vagy a foghiányok.

A gyerekeket először 6-7 éves korban érdemes elvinni fogszabályozó szakorvoshoz, mert némely rendellenesség már korán kezelést igényel, illetve az egyes rossz szokások (pl. ujjszopás) miatt kialakult eltérések is kezelhetők már ilyenkor.
A fogszabályozó készülékek típusuk szerint lehetnek kivehetők vagy rögzítettek. A kezelésáltalában 18 – 30 hónapig tart, mely során fontos a készülékek megfelelő ápolása, a jó szájhigiénia, az alapos fogmosás és a gyulladásmentes íny.

A kivehető készülékeket elsősorban vegyes fogazatban – tehát amikor tej-és maradófogak vannak a szájban – alkalmazzuk, ezek feladata általában az állcsontok növekedésének befolyásolása.A készülék ellenőrzése 4-6 hetente történik.A kivehető fogszabályozó ideális viselési ideje napi 14-18 óra, ennél többet lehet hordani őket, viszont ha ez kevesebb, akkor a készülék nem éri el a kívánt hatást.
Kivehető készüléket használunk még a fogmozgatás után az elért eredmény megtartására.
A rögzített készülékek alkotóelemei a fémből vagy porcelánból készült bracket-tek (kis tappancsok), melyek a fogakra ragasztva a kívánt helyzetbe vezetik azokat a hozzájuk kötött drótívek mentén.A kezelés alatt fogszabályozó orvosunkat rendszeresen kell látogatni, hogy ellenőrizze a készüléket, illetve aktiválja (kontroll, ívcserék stb.) azt.

Fogszabályozó kezelést nem csak gyermek-és serdülőkorban végzünk, felnőttkorban is érdemes a harapási rendellenességek, fogazati eltérések kezelése a szebb mosoly és a nagyobb önbizalom elérése érdekében!

 Gyermekfogászat

Orvosaink a gyermekek egészséges fogaiért végeznek barázdazárást, tejfog tömést, tejfogak ún. gyökértömését, tejfog eltávolítást és fogszabályozást, valamint pácienseink részt vehetnek szájhigiénés tanácsadáson akár családilag, vagy egyénileg.

Rendelési idő
Hétfő, szerda: 8-16 óráig
Kedd, csütörtök: 13-20 óráig
Péntek: 8-14 óráig
Időpont foglalás
Telefonon:
06-20-941-5458
06-1-267-3515