Esztétikai fogászat

Az egészséges fogazat és a szép, fehéren csillogó természetes mosoly jó közérzetet, önbizalmat ad viselőjének. Ennek eléréséhez szakembereinka következő megoldásokat nyújtják Önöknek:

 

 

Fogfehérítés

 

A fehér mosoly nemcsak fiatalít, hanem ápolttá, széppé teszi mosolyunkat. A kávé, tea, a dohányzás, a cukros és savas italok viszont elszínezik a fogakat, színük sárgás-barnássá válik, mely nemesztétikus.  Erre a problémára nyújtanak megoldást a különböző fogfehérítési módszerek. Fogászatunk a leghatékonyabb és legkíméletesebb fogfehérítési módokat alkalmazza pácienseinél, melyek 100%-ig megbízhatóak!

Plazmaívlámpás rendelői fogfehérítő eljárás

A fogak teljes átvizsgálását és megtisztítását követően, egy speciális ínyvédőt helyezünk fel, majd a szabadon maradt fogakat egy professzionális fogfehérítő géllel vonjuk be. Ezután 20-25 percig folyamatosan plazma- ívlámpával világítjuk a kezelt fogsort. Ezt követően leöblítjük a fogakat és az eredményt összevetjük a korábbival a színskálán. A fogak akár több árnyalattal fehérebbek lesznek!

Lézeres fogfehérítés

Otthoni fogfehérítés

Ha az otthoni fogfehérítés mellett dönt, az Ön fogsorára egyedileg készített sín segítségével viheti fel a speciális fogfehérítő gélt, mely nem károsítja sem a fogzománcot, sem az ínyt. Végleges eredményhez 2 hét folyamatos éjszakai használat szükséges, de változás akár már pár nap után észrevehető! Az otthoni fogfehérítést érdemes néha megismételni.

 

 

Fogkő eltávolítás ultrahanggal, homokfúvással, polírozással  

 

Azokon a területeken, ahol nem valósul mega megfelelő lepedék eltávolítás, ott az lerakódik, és a nyálban lévő ásványi sók hatásáraelmeszesedik. Ezt az elmeszesedett lepedéket nevezzük fogkőnek, mely erősen tapadva a fogakhoz fogágybetegségeket, csontpusztulást, végül fogelvesztéstokozhat. A fogkő színét tekintve sárgás – szürkéssé, később egészen sötétté válik a baktériumok és anyagcsere termékéből származó festékanyagoktól, illetve a nikotintól és a koffeintől.Rendelőnkbenultrahangos fogkő eltávolítás biztosítja a páciensek fogainak hatékony megtisztítását!

Az ultrahangos fogkő eltávolítás az egyiklegelterjedtebb módszer. Előnye, hogy a depurátorfej rezgése által keletkezett légbuborékok hatására a fogkövek egyszerűen szétesnek anélkül, hogy a fogzománcot károsítaná. A fogkő eltávolítást kiegészítjük ún. intraorális homokfúvással, melya legeldugottabb résekből is eltávolítja az apró fogköveket és elszíneződéseket.Végül speciális pasztával éskefével simára polírozzuk a fogfelszínt, hogy a lepedék ne tapadjon meg rajta olyan könnyen.A fogkő eltávolítást érdemes félévenként megismételni!

 

 

LUMINEERS leheletvékony kerámiahéjak csiszolás, fúrás, injekció, fájdalom nélkül!

 

A Lumineersporcelánhéj egy speciális kerámiából készül, melynek tartóssága akár 20 év is lehet. A Lumineers előnye, hogy egy olyan kontaktlencse vékonyságú porcelánhéj kerül felhelyezése a fogra, mely szépséget és stabilitást ad anélkül, hogy a saját fogat károsítanánk. Ezt az eljárást esztétikai korrekcióra használjuk elszineződött, kiálló,kusza, vagy réses fogak esetében.A porcelánhéjak alkalmasak továbbá tömött, töredezett vagy gyenge zománcú fogak megerősítésére.

 


Barázdazárás

 

Az őrlőfogak rágófelszínén lévő barázdák feltöltése különösen ajánlott azoknak, akik szeretnék megelőzni vagy csökkenteni gyermekeik fogainak szuvasodását. Az eljárás fájdalommentes, az őrlőfogak rágófelszínének megtisztítása után a barázdák feltöltése történik egy folyékony fogszínű tömőanyaggal, melyek megvilágítása és megszilárdulása után a barázdazárás hosszú távon megakadályozza a fogak szuvasodását. A barázdazárás épségének ellenőrzésére célszerű félévente kontrollvizsgálatra járni!

 

 

Esztétikus (kompozit)tömés

 

Manapság az esztétikus, azaz fogszínű tömések teljesen kiszorították az amalgám töméseket, hiszen alig észrevetően pótolják a hiányzó foganyagot, így elérve a maximális esztétikai hatást. A kompozit tömés elkészítése egy összetett folyamat, emiatt nagyon érzékeny az alkalmazott technikára.Ha nem jó körülmények között, nem megfelelő minőségű anyagot használnak, akkor egy idő után a tömés és a fog között kialakuló, szabad szemmel nem észrevehető résbe kerülő baktériumok megtámadhatják a fogat. Ebben az esetben halványbarna elszíneződés jelenhet meg a tömés és a saját foganyag határán.Fogorvosaink csakis a legjobb minőségű eszközökkel és kompozit tömőanyagokkal dolgoznak, melyek a minimálisra csökkentik az ilyen problémákat, valamint korrigálják a régebbi elszineződött, esetleg alászuvasodott töméseket.

 

 

Inlay/Onlay (betét)

 

Azokban az esetekben alkalmazzuk a betéteket, amikora fog nagyobb része hiányzik, mint amit kompozit töméssel még el lehet látni. A betétet lenyomat alapján fogtechnikus készíti el, melynek anyaga lehet porcelán vagy arany, és ragasztóanyaggal rögzül a foghoz.

Inlay készül, ha a rágófelszín egy része még ép,onlay esetén az egész rágófelszín pótlásra kerül.

 

 

Fogékszer

 

Tökéletes mosolyát még tökéletesebbé tesszük fogékszerrel!A fogékszereket (kis csiszolt üveg, drágakő vagy arany ékszer) a fog károsítása nélkül – ragasztással helyezzük fel. A díszítés ugyanilyen könnyen el is távolítható. A felragasztás során a fogzománc nem sérül.

 

 

Gyökérkezelés, gyökértömés

 

Gyökérkezelés során a gyulladásban lévő, vagy már elhalt, fertőzött fogbelet távolítjuk el a fogból. A gyökércsatornákat – azok tisztítása és fertőtlenítése után – gyökértöméssel látjuk el. Így megszüntethető a fájdalom, biztosítható a fog megtartása, elkerülhető a további fertőzések illetve gócbetegségek kialakulásaA gyökérkezelés folyamata meghatározott lépésekből áll, a fog gyógyulásához néha több hét is szükséges. Ezután készítjük el a fog koronai részét helyreállító tömést vagy fogpótlást. A gyökérkezelt fogakra ajánlott koronát készíteni a fog későbbi letörésének megakadályozására, mivel ezek sérülékenyebbek, mint az élő fogak.

Esztétikai és konzerváló fogászati kezeléseinket kérheti altatásban is, melyeket a rendelőnkben előre egyeztetett időpontban dolgozó altatószakorvos segítségével végezzük.

Rendelési idő
Hétfő, szerda: 8-16 óráig
Kedd, csütörtök: 13-20 óráig
Péntek: 8-14 óráig
Időpont foglalás
Telefonon:
06-20-941-5458
06-1-267-3515